10 de nov. 2014

A tants clics, tants crits

Un clic: una imatge i, una imatge val més que mil paraules. No és nova, la frase, i no serà l’última vegada que la fem servir; però és que aquesta expressió avui, em va com anell al dit. Ni feta expressament ens hauria anat millor.
Ho diem de manera explícita, perquè les paraules potser algun dia se les emportarà el vent, però les imatges et queden gravades a la retina per sempre més.
És per això que ahir, com abans-d'ahir i com abans de l’abans-d'ahir, els mòbils d’última generació han estat els grans protagonistes dels darrers esdeveniments més importants -i els que queden per venir-, que han succeït al nostre voltant.
Unes òptiques de les càmeres fotogràfiques d’aquests aparells han realitzat en poc temps, milions de clics en forma de fotografia accionats pel dit de la nostra mà en una pantalla de 4 polzades aproximadament que, amb el permís de l’embranzida de les xarxes socials, hem estat capaços d’escampar arreu del món perquè s’adoni aquest, que el pes de la paraula de tot un poble es pot arribar a mesurar en imatges plenes de megapíxels. És a dir, en qüestió d’hores hem expressat en imatges el que tardaríem temps per escriure en un paper.
És veritat, aquests clics els hem accionat amb tanta passió que han arribat fins allà on Jesús va perdre l’espardenya.
Així que, fem el compte de la vella, a tants clics, tants crits.