13 de nov. 2015

1 de cada 4

Hi ha 2 fenòmens remarcablement importants a l’any que ens indiquen que estem molt a prop de sumar 1 unitat més a la xifra més a la dreta del calendari: un és el fet de començar a treure tots els trastos de Nadal per desballestar l’harmonia decorativa de la nostra llar que precedeix durant els 11 mesos anteriors, i l’altre, és que ja tenim a les mans el Llibre i el Disc de La Marató de TV3. Del Disc ja ens són 11 edicions, i del Llibre, 8. 1 any més cultura i solidaritat van agafats de la mà.
1 any més artistes nacionals i internacionals i escriptors i il·lustradors cedeixen el seu talent per recaptar diners a favor de la Diabetis i l’Obesitat, dues de les malalties que com s’afirma a l’eslògan d’enguany, 1 de cada 4 persones tenim diabetis o obesitat i la meitat no ho sabem.
Del disc de La Marató aquest any se n'editaran 220.000 còpies que es vendran el diumenge 29 de novembre al quiosc (fet que el converteix aquest cd en rècord mundial de vendes en un sol dia, poca broma!); i del llibre es repartiran a les llibreries catalanes un total de 17.000 exemplars, més l’edició en digital a part.
Per tant, són xifres per pensar que no tot està perdut, és a dir, que l’interès per la nostra cultura, encara que sigui per un breu espai de temps, batega sense presses però rítmicament.
Enguany però, hem de parlar d’una nova manera de difondre aquesta cultura per tal d’arribar a moltes més mans, o més ben dit, per tal d’arribar a moltes més orelles.
I és que aquest 2015 el llibre de La Marató s’estrena amb la versió Audiollibre. Una manera prou curiosa per endinsar-se al meravellós món de la literatura a través de l’oïda. 1 ha tingut el plaer de posar veu i editar els 14 relats que els nostres escriptors han signat per l’ocasió.
Mitjançant la botiga online de TV3 es podrà accedir a la compra d’aquest audiollibre, que un cop descarregat, t’aproparà en format MP3 les 14 històries lligades a la diabetis o l’obesitat.
Aquest any, més content que mai, posen al teu abast l’Audiollibre de La Marató de TV3. L’escoltes?