25 d’ag. 2017

I, malgrat tot

Som Imparables. Infatigables. Incombustibles i inconformistes. Som Imbatibles. Incansables. Indestructibles i intractables. Som Inflexibles. Inalterables. Impecables i intolerants. I malgrat tot som com som.
Malgrat tot, només són milers i milers d'adjectius qualificatius per donar ha d'entendre - o potser per adonar-nos-en- que malgrat tots els contratemps que ens ofereix la vida, tot té un únic sentit: mirar cap endavant. I, malgrat tot som uns tossuts que, amb el cap ben alt, reivindiquem les normes que han fet, i faran al llarg del temps, de nosaltres uns imparables modèlics davant de qualsevol adversitat. 
Perquè malgrat tot som capaços d'arremangar-nos les mànigues, capaços d'enfundar-nos dins la granota de la feina i fer fonedís de tot el que ens és desfavorable. Malgrat tot som capaços en un plisplas de donar la volta als entrebancs. Vaja, que som capaços de girar la truita en un tres i no res! Són empremtes on deixem la constància evident del nostre esforç, malgrat tota la nostra tolerància envers cap als esdeveniments.
El pensador xinès Confuci (551 - 479 aC) ja ens ho advertia anys enllà: "la vida és molt simple però insistim a fer-la complicada". És una raó de ser. I, si en podem gaudir d'ella amb simplicitat evidencial, què ens barrina pel cap buscant la contradicció? És per això que el filòsof alemany Arthur Schopenhauer (1788 - 1860) ens subratllava clarament que: "La vida consisteix en la repetició constant del plaer". Res més clar i contundent. Tot i que si volem fer una bona reflexió, el filòsof danès del segle XIX Soren Kierkegaard (1813 - 1855) ens aclaria amb molta fortuna que: "La Vida ha de ser compresa cap enrere. Però ha de ser viscuda cap endavant".
Paraules -que mai se'n portarà el vent- que ens han de fer rumiar fins al final. Estem d'acord. Encara que malgrat tot, la vida és un deure tan preuat, que aquest ha de ser el més aclamat.
Així doncs i malgrat tot, la vida és bella. A pesar de todo la vida és bella. Nonetheless life is beautiful. Malgré tout la vie est belle.