25 de febr. 2019

Egmont per la llibertat

El diumenge 24 de febrer, amb motiu del 80è aniversari de l'assassinat de Carles Rahola per la repressió feixista, el Teatre Municipal de Girona s'omplia per gaudir amb la representació de la lectura dramatitzada de l'obra d’Egmont escrita el 1787 per Johann Wolfgang von Goethe, i amb l'acompanyament d'una cinquantena de músics de l'Orquestra Simfònica de Girona, que interpretaven la música que el 1810 Ludwig van Beethoven va escriure per aquesta dramatúrgia.
El text de l'obra "Egmont per la llibertat i contra la repressió" reviu tota la història de la condemna i assassinat a la plaça de Brussel·les del Comte Egmont, Cavaller del Toisó d'Or, per ordre del Rei Felip II d'Espanya tot just fa ara 450 anys.
Una història que ens recorda de nou la gran repressió vigent que es viu al nostre país. Una història que malauradament ens remet, amb una força tan viva i actual, a comprendre la trajectòria de manca de llibertat de tot un poble.
Després de llargs i intensos dies de treball, tant la direcció d'aquesta obra com tots els actors i actrius i també els músics, hem participat en aquesta representació de manera desinteressada i voluntària. I que juntament amb la Comissió de la Dignitat, l'Ajuntament de Girona, la Fundació les Voltes, la Fundació Privada del Col·legi d'Advocats de Girona, Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional de Catalunya i voluntaris de Girona hem fet possible alçar un crit unànime per la llibertat, a posar veu per la dignitat.
Aquesta és la fitxa tècnica de la representació: Autor: Johann Wolfgang von Goethe. Música: Ludwig van Beethoven. Traducció: Joaquim Pena. Direcció escènica: Jaume Mallofré. Direcció musical: Daniel Mestre. Il·luminació: Quico Gutiérrez. Repartiment: Manel Barceló, Jaume Comas, David Espuña, Jordi Fornieles, Maria Jesús Lleonart, Pau López, Susanna Puig, Carles Sales, Carme Sansa, Jenny Zaragoza. Soprano: Susanna Puig. Orquestra Simfònica de Girona. Producció: Comissió de la Dignitat.
Ara ens cal no parar, ens cal ser més tossuts, i per això avui hem de continuar alçant aquest crit que ens mantindrà ferms per assolir la nostra llibertat.