20 d’ag. 2014

Els registres

Al poble de Santa Agnès de Malanyanes hem estat uns dies amb l’ai al cor preguntant-nos el perquè de l’aparició d’uns suposats nous registres que han estat instal·lats al terra de la Plaça de Les Fontanelles.
La Plaça de Les Fontanelles representa el punt neuràlgic de tots els vilatans i, qualsevol esdeveniment sorgit al voltant de la mateixa, és -naturalment- de domini públic.
D’aquests arribats nous registres no hi va haver manera de treure l’aigua clara a les seves funcionalitats.
Després de contrastades opinions amb el veïnatge del poble i, després de ser la conversa més animosa dels diumenges durant el mercat setmanal; avui, per sort, podem dir que ja en sabem quin serà el seu bon ús: els nous registres tindran una funció estretament lligada als nostres dies a venir.
Demà dijous 21 d’agost comença la Festa Major de Santa Agnès, i fins diumenge, aquests registres seran els protagonistes durant tot el llarg cap de setmana. Aquests esmentats registres han d’aguantar un pal cada un, que, un cop alçats i collats al corresponent registre, s’entrellacen entre ells amb tires de llums i garlandes encarregades de donar color als dies de la Festa Major.
Ara amb la Plaça engalanada només ens cal esperar l’arribada d’en Miquel del Roig o dels rumberos de Mala Guitarra, començar a parar la taula pel sopar de germanor o estar a punt per bellugar el cos al ritme que et proposaré.
Així que amb els nous registres apareguts a la Plaça del Poble, ja estem a punt per per la Festa Major.