7 de gen. 2021

Lluís Companys

Avalat per la Comissió de la Dignitat us convidem a veure el documental: Lluís Companys, 80 anys de l'assassinat d'un president. Un homenatge al nostre president Lluís Companys i Jover en el vuitantè aniversari de la seva mort.



En aquest documental el cinema, la música, el teatre i la dansa van de la mà per reivindicar els últims mesos de la vida de Lluís Companys, qui va ser injustament assassinat pel feixisme europeu.
Acompanyat d'una acurada banda sonora i amb els ballarins Ada Viver, Txell Gilabert, Maria Turroja i Hary Cruanyes, aquest relat llisca fragilment per narrar documents reals dels últims dies del president Companys. Un documental interpretat pels actors Jaume Mallafré, Xavier Ruano, Toni Sevilla, Carles Sales, Lluïsa Mallol, Maria Jesús Lleonart, David Espuña i Jaume Comas.
Lluís Companys va néixer el 21 de juny de 1982 al Tarròs (l'Urgell, Lleida) i va ser assassinat al Castell de Montjuïc de Barcelona el 15 d'octubre de 1940, va ser un polític català i republicà i el primer president del Parlament de Catalunya entre el 1932 i el 1933.