18 d’ag. 2021

Festa Major de Santa Agnès

Benvinguda de nou Festa Major i ben trobada, ja que, després de tant de temps, no érem conscient de la nostra vulnerabilitat. Tot i que, per sort, les coses -gairebé- sembla que estan canviant, hem de ser capaços de retrobar de nou el rumb perdut de la nostra vida quotidiana. Hem de tornar a recuperar el somriure, que tant de temps portem ocultat sota un tros de roba, i saber que després d'una llarga tempesta sempre arriba la calma de nou.

Però cal que fem memòria i saber d'on venim perquè avui sapiguem on podrem arribar. Si som conscients del que significa tot el sacrifici que hem hagut de fer per assolir els nostres propòsits, serà molt més fàcil gaudir d'uns moments amb molta més harmonia ciutadana.

No cal dir que hem de tenir molt present la bona feina realitzada pels nostres professionals de la salut. Perquè si avui podem fer una socialització més raonable i assenyada, no hi ha dubte que és gràcies a la seva constant i infatigable tasca durant tots aquests darrers, massa llargs, mesos. Elles i ells amb la seva tossuderia són els culpables que enguany podrem gaudir d'una Festa Major que just fa un any vam haver de suspendre a correcuita per poder afrontar les mesures sanitàries que ens recomanaven.

És per això que aquest any, més ferms que el darrer, cal aixecar ben alta la copa de cava per tots: pels qui ens han guarit, pels qui ens han facilitat assumir els mals tràngols, pels qui tenim al costat i sobretot per tots aquells que hem deixat enrere en una pandèmia que tant de bo mai hagués succeït.

Gaudim doncs, de l'oportunitat del moment, obrim de bat a bat els carrers i places de Santa Agnès de Malanyanes i siguem curosos. Fem que la Festa Major d'enguany sigui tot un exemple de rauxa, però amb molt de seny.