11 de des. 2017

L'audiollibre de La Marató de TV3

Arriben les festes de Nadal i just abans d'endolcir-nos la vida amb tot de neules i torrons, hem de fer parada i fonda per la nova edició de La Marató de TV3. El diumenge 17 de desembre de 2017 altre cop tenim una cita amb la solidaritat. L'edició d'aquest any de La Marató vol recollir fons per combatre les Malalties Infeccioses, així doncs posem fil a l'agulla i anem per engreixar, amb els nostres donatius, la guardiola solidària.
De fet hi ha moltes maneres per fer-ho, per exemple, el mateix dia de La Marató, o també, des de fa setmanes, en molts pobles catalans on s'organitzen caminades populars, botifarrades, actes culturals, i tantes altres activitats dedicades a La Marató. I és que s’hi pot col•laborar de formes diferents, però avui et proposem una altra alternativa per fer créixer encara més la cistella solidària.
Com bé saps La Marató edita un llibre, aquest any amb deu relats curts de deu autors nostres, on cadascú aporta la seva visió particular de la vida.
Doncs bé, des de fa tres anys aquest llibre té el seu format en audiollibre, és a dir, a més de llegir-lo en paper, ara el pots escoltar. Un audiollibre és la gravació del contingut del mateix llibre en paper que tens a les mans, llegit i interpretat en veu alta en format àudio, en uns arxius mp3 perquè ens entenguem. Un cop s'adquireix l'audiollibre, en aquest cas a la Botiga en línia de TV3, et descarregues diferents arxius d'àudio on hi ha tota la narració del llibre, i de la manera que vulguis els pots escoltar.
Una proposta molt arrelada en països com els Estats Units, i que també treu el cap a casa nostra. L'audiollibre no només és un format per als invidents com es podria creure, sinó que té moltes utilitats, com ara escoltar-lo durant un viatge llarg, o perquè els més petits de casa s’acostin a la literatura, o senzillament pel plaer de gaudir-lo a casa mentre cuines la recepta de l’àvia.
És, en definitiva, una molt bona alternativa per fer arribar la literatura a tothom. Així doncs, d'una manera o altra consumir bons textos és a les teves mans i ara també a les teves orelles.