9 de set. 2021

Festa Major La Roca

Podem dir ben alt i fort que ja és aquí. Ben trobada de nou la nostra Festa Major, ja que, després de tant de temps, no érem conscients de com l’hem trobat a faltar.
Ara que per sort, sembla que les coses estan canviant, hem de ser capaços de retrobar de nou el rumb perdut de la nostra vida quotidiana. Hem de tornar, sempre que puguem, a organitzar totes aquelles activitats que constituïen una convivència tan ferma al nostre poble. Hem de recuperar el somriure, que durant tant de temps hem hagut de tapar sota un tros de roba.
Però, amb l’optimisme posat a primer pla de l’horitzó, hem de saber que després d'una llarga tempesta sempre arriba la calma de nou.
Així i tot posem ben ferms els peus a terra i fem memòria, perquè si sabem d'on venim ens serà molt més senzill saber on podrem arribar. Si som conscients del que significa tot el sacrifici que hem hagut de fer per assolir els nostres propòsits, ara podrem gaudir d'uns moments amb molta més harmonia ciutadana.
No cal dir que hem de tenir molt present la bona feina realitzada pels nostres professionals de la salut. Sense elles i ells avui no podríem fer una socialització tan raonable i assenyada, i no hi ha cap mena de dubte que és gràcies a la seva constant i infatigable tasca, que durant tots aquests darrers -massa llargs- mesos, han dut a terme.
Elles i ells amb la seva tossuderia són els culpables que enguany puguem gaudir d'una Festa Major que, fem memòria, just fa un any vam haver de suspendre a correcuita per poder afrontar les mesures sanitàries que ens recomanaven.
És per això que enguany, molt més forts que el darrer, cal que aixequem ben alta la copa de cava i brindem per tots: per tots els qui ens han guarit, per tots els qui ens han facilitat assumir els mals tràngols, per tots els qui tenim al costat i sobretot per tots aquells que hem deixat enrere en una pandèmia que tant de bo mai hagués succeït.
Gaudim, si, gaudim de l’oportunitat del moment, obrim de bat a bat els carrers i places de La Roca i siguem curosos. Fem que aquesta Festa Major sigui el millor exemple de rauxa, però amb molt de seny.