29 d’ag. 2022

Homenatge a Isabel Vila i Pere Caimó

Aquest dilluns 29 a Sant Feliu de Guíxols es celebra l'homenatge a dues grans figures catalanes del segle XIX: Isabel Vila i Pujol (Carme Sansa) i Pere Caimó i Bascós (David Espuña).

L'acte arriba quan se celebra el 150è aniversari del famós discurs d'Isabel Vila i Pujol, la primera dona sindicalista a Catalunya, al passeig de Sant Feliu quan Pere Caimó n'era alcalde.

A l'acte participarà la Cobla Ciutat de Girona, una coral i la presència d'Antoni Mas, Bruno Nájera (president de la Federació dels Cors de Clavé), Esther Pardo (de la junta de la Federació de CC) i Jordi Llobet (de Poble que Canta) i consistirà en mostres de música (Clavé, popular, El Foc de la Bisbal de Josep Canet, la Cançó d'Isabel Cinc Hores...), dansa (amb el grup Las Lo Las de Girona), una breu actuació de Carme Sansa (Isabel) i David Espuña (Caimó) i textos llegits. També s'estrenarà la Sardana "Pere Caimó" del mestre Antoni Mas i Bou amb la coral i la soprano palafrugellenca Indira Ferrer.

L'acte, que organitzen conjuntament l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l'Ajuntament de Llagostera i el Grup Impulsor, començarà a les 21.30 i acabarà vers les 23 hores, i és obert i gratuït.

Presentat per Esther Soms i Núria Bassa i com a regidor Jordi Salas, l'acte comptarà amb la presència dels alcaldes de Sant Feliu, Castell/Platja d'Aro, Llagostera, la Bisbal d'Empordà, Calonge i Santa Cristina d'Aro, i de les entitats Òmnium, Comissió de la Dignitat, Agrupació d'Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guixols i persones individuals que han col·laborat en aquest acte.